Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V prosinci roku 2010 měla přítelkyně (23 let) úraz způsobený cizím zaviněním. Byli jsme na lyžích, na vleku ze stožáru na ni spadl velký kus ledu přímo na hlavu. Obsluha vleku sice hned zastavila vlek, pomohla nám sesbírat se ze země a tím tam vše skončilo. Přítelkyně měla bolesti hlavy, ale mysleli jsme že to přejde. Bolest několik dní neustupovala, zesilovala. Navštívila lékaře a navštěvuje dodnes.

Utrpěla zlomeninu dvou obratlů a má deformovanou páteř. Dodnes trpí trvalou bolestí hlavy a je jisté, že páteř zůstane trvale poškozená. Pravidelně chodí po vyšetřeních. Vím, že už je to více než rok, kdy se to stalo. Ona neustále trpí a navždy bude mít následky. Nemá zdaleka ukončenou léčbu. Má alespoň nárok na nějaké odškodnění od provozovatele vleku a případně jak má postupovat. Bohužel ale nemá žádný záznam o tom že se to tam stalo. To nahlásila až lékaři několik dní poté. Děkuji, Zdeněk

ODPOVĚĎ:
Nárok na náhradu škody na zdraví se promlčí za dva roky ode dne, kdy se poškozený dozví o škodě a o tom, kdo za ni odpovídá. Tudíž ve Vašem případě ještě k promlčení nedošlo a máte právo podat žalobu na náhradu škody za ublížení na zdraví.
Doporučuji Vám sepsání této žaloby svěřit advokátovi. Zda s žalobou o náhradu škody uspějete nelze předvídat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.