Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Brigádně jsem pracovala u jednoho zaměstnavatele, nikdy jsem nepodepsala žádnou pracovní smlouvu. Pobírala jsem v tuto dobu přídavek na dítě a současně odměnu z brigády, kterou jsem ale neuváděla jaké své příjmy, jelikož jsem si myslela, že pracuji na černo. Teď, když jsem z brigády odcházela, tak jsem se dozvěděla, že můj bývalý zaměstnavatel za mě podepsal pracovní smlouvu, čili jsem příjmy z brigády měla uvádět.

Tyto příjmy ale nikdy nepřekročili hranici pro pobírání přídavku, čili jsem je nikdy nepobírala neoprávněně. Chci se tedy zeptat, zda mi hrozí nějaký postih za to, že jsem tyto příjmy neuváděla, i když jsem nevěděla, že pracuji na pracovní smlouvu? Děkuji, Dana

ODPOVĚĎ:
Každý má povinnost zdanit své příjmy, za neuvedení těchto příjmů můžete dostat pokutu. To platí i v případě žádostí o přídavky na dítě. Vzhledem k výši příjmu však nepředpokládám, že by finanční nebo jiný úřad pátral po těchto Vašich příjmech.
Pracovní smlouva, kterou jste nepodepsala není platná.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.