Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Cestou na koupaliště - na kolech - jsme jeli s přítelem, najelo na nás auto a my jsme museli trhnout kolo, přítel upadl na auto a trochu ho zmáčkl. Vyřítli se ožralí majitelé a přivolali policii. Proběhl výslech. Pak nic. V listopadu jsme dostali rozsudek, bez výslechu, že je přítel odsouzen na 2 roky, a že výše škody činí víc než 10 000,- Kč. To je naprostá lež.

Zjistili jsme, že k odvolacímu soudu přijde dalších 5 svědků, kteří tam vůbec nebyli. Všichni údajně stáli na chodníku, když se věc stala - půjde o falešné svědectví. Je možné se proti tomu bránit? Pan poškozený je kamarád pana primátora města. U události jsme byli jenom my dva a neměli jsme žádný úmysl vozidlo poškodit a na koupaliště jsme si také žádné zbraně nebrali. Prosím poraďte. Děkuji, Sylvie

ODPOVĚĎ:
V trestních věcech je vždy lepší zvolit si právního zástupce z řad advokátů. Ten Vás bude hájit u soudu a bude zpochybňovat výpovědi jednotlivých svědků. Základem je tedy uvést Vaši výpověď a najít rozpory ve výpovědích druhé strany (např. dokázat, že dané osoby se v onu chvíli vyskytovaly na jiném místě, než uváději). Pokud budou svědkové vypovídat nepravdivě, podejte trestní oznámení na trestný čin křivé výpovědi.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.