Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Žiji v obecním bytě v Praze 7 s rodiči již od svého narození (23let). Otec je vlastníkem "dekretu" na byt s regulovaným nájem. Nyní se rodiče stěhují do domu, který zdědili po babičce a chtějí ze mě udělat dalšího nájemce (jeden z rodičů má zájem zůstat nájemcem společně se mnou). Bude nutné podepisovat novou smlouvu (nerada bych přišla o regulovaný nájem)? Můžete mi prosím poradit, zda je to možné a jak postupovat, příp. odkaz na příslušný právní předpis?

Přechodu nájmu rodiče nemají v úmyslu využít, jeden z nich chce zůstat nájemcem společně se mnou. Dodávám, že nejsem vlastníkem ani nájemcem jiného bytu nebo domu. Děkuji, Dominika

ODPOVĚĎ:
Pokud Vaši rodiče nechtějí využít přechodu nájmu bytu, není možné docílit toho, aby s Vámi jako novým nájemcem nemusela být sepsána nová nájemní smlouva. Buď můžete věci nechat jak jsou a rodiče Vás nechají v bytě bez smlouvy, je-li to možné, a nebo s Vámi rodič, který zůstane nájemcem, může sepsat podnájemní smlouvu a svým způsobem tak obejít hrozbu deregulovaného nájemného.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.