Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím o radu, před půl rokem jsem bydlel v domě svého bratra, respektivě jeho manželky. Dohoda o nájmu byla ústní a tuto jsem řádně plnil. Pro neshody se švagrovou jsem se po 9 měsících odstěhoval, nájemné bylo uhrazeno dle ústní dohody. Teď půl roku po odstěhování jsem obdržel od švagrové fakturu za užívání bytu, znějíci na 35.000 Kč. Ve faktuře jsou položky o kterých nebyla v ústní a už vůbec ne v písemné dohodě o nájmu nikdy řeč. Co nyní dělat? Děkuji, Oto


ODPOVĚĎ:
Fakturu neplaťte a švagrovou vyrozuměte v tom duchu, že nemáte vůči ní žádné závazky. Pokud by chtěla žalovat na soud na zaplacení dlužné částky bude muset prokázat, že byla nějaká dohoda o placení nájmu a že nebyla plněna – a to u ústní dohody neprokáže. Pokud jste platil nájem převodem z účtu, shromážděte výpisy, kterými doložíte, že k úhradám pravidelně docházelo. Tento důkaz by Vám pomohl v případě, že by se bratr rozhodl svědecky potvrdit nároky uplatňované žalobkyní.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.