Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
S bývalým manželem jsme se dohodli na prodeji bytu, který spadá po rozvodu do SJM. Realitní kancelář našla kupce, já jsem podepsala exkluzivní smlouvu, ale bývalý manžel odmítl těsně před prodejem kupní smlouvu podepsat. Nevím, jak dále postupovat, protože on se najednou domluvit nechce a RK po mně bude vyžadovat provizi 80.000,- Kč. Děkuji, Marie


ODPOVĚĎ:
Zkuste ho rozumně přimět k souhlasu s prodejem nemovitosti a nebo mu pohrozte, že budete po něm vyžadovat náhradu škody, která Vám vznikla za nevyzpytatelné jednání Vašeho manžela a zrušení smlouvy. Neuškodí, pokud necháte od advokáta sepsat předžalobní výzvu na náhradu vzniklé škody ve výši 80. 000 Kč, která bude Vašemu manželovi  doručena. Neradím Vám rovnou volit soudní cestu, ale spíše manžela „zastrašit“. Ale pokud nebude schopen předložit argumenty k tomu, že od obchodu odstoupil z racionálních důvodů, tak na něj žalobu opravdu podejte.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.