Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Prosím o radu, mám nájemní smlouvu dohromady se synem na dobu neurčitou, ale syn si našel práci i podnájem mimo trvalé bydliště, takže už nepřispívá na bydlení a nevadí mu, že by smlouva přešla jen na mně, ale problém je ten, že vlastník bytu - úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových jej nechce odhlásit z bytu, protože mají (prý) jiné zákony jako bydlení v bytě od města, takže syn se nesmí odhlásit, jinak bych taky ztratila nárok na byt. A novou smlouvu mi asi nedají na dobu neurčitou?  Řádně platím nájem. Děkuji moc za radu. Antonie


ODPOVĚĎ:
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových nemůže být subjektem nájemní smlouvy. Subjektem musí být město nebo obec, uvedený úřad je pouze organizační složka státu a nemá vlastní majetek. Informaci o tom, že by nebylo možné se ze státního bytu odhlásit, jsem z žádného zákona nezískala, takže bohužel neumím stoprocentně poradit.  Doporučuji se spojit s majitelem bytu a vyžádat si stanovisko s přesnou argumentací a uvedením důvodů (případně odkazů na příslušné zákony), proč není možné se z bytu odhlásit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.