Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Obracím se na Vás s následujícím dotazem. Krajský soud mi povolil oddlužení formou splátkového kalendáře. V té době jsem byl pracujícím důchodcem, nyní mi pracovní poměr končí. Nadále budu pobírat pouze starobní důchod ve výši 13.100,- Kč.

Zajímalo by mě, jaká bude výše mého životního minima a zda mám nárok na příspěvek na bydlení, případně další příspěvky. Bydlím spolu s družkou v nájemním bytě, kde platíme nájem 4000,- Kč měsíčně plus 4000,- Kč zálohu na energie. Děkuji, Dušan

ODPOVĚĎ:
Pokud Vám bylo schváleno oddlužení formou splátkového kalendáře, byl Vám ustanoven insolvenční správce. Jste povinnen při jakékoliv změně výše svých příjmů o tom neprodleně informovat Vám přiděleného insolvenčního správce. Ten by měl provést výpočet a přepočítat tak výši splátek pro věřitele a výši částky, která Vám zůstane jako nezabavitelná částka. Nárok na příspěvek na bydlení či na další příspěvky musí posoudit příslušný sociální odbor, na základě Vámi podané žádosti. Účelově orientované příspěvky nejsou insolvenčním řízením dotčené.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.