Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Měl jsem zájem o levný byt a zřejmě jsem naletěl na pro mě nevýhodnou smlouvu, kde jsem za konzultace, které nepotřebuji (zjistil až doma, když jsem si řádně přečetl smlouvu) zaplatil 40.000 Kč. Podepsal jsem smlouvu a zaplatil. Přesto jsem se obrátil na Policii kvůli podezření manipulace a možnému podvodu, aby tato posoudila.

Policii jsem odeslal oznámení před více jak 2 měsíci. Do dneška žádná odpověď. Do kdy mi má Policie ze zákona odpovědět a kde si mohu případně stěžovat. Děkuji, Igor

ODPOVĚĎ:
Stížnost na postup policie můžete podat k dozorujícímu státnímu zástupci (což je místně příslušný zástupce okresního státního zastupitelství) podle § 157a trestního řádu.
Pokud by bylo zahájeno trestní stíhání pachatele, byl byste o něm vyrozuměn; doba vyšetřování od zahájení trestního stíhání může být až 3 měsíce (§ 167 trestního zákoníku), takže automaticky nepodávejte stížnost, ale nejdříve se spojte s příslušným policejním útvarem a zjistěte fázi vyšetřování.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.