Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám dotaz ohledně dovolené ve zkušební době. Nastoupila jsem tento rok od 1.6. do nové práce, kde jsem první měsíc pracovala na 0,2 úvazku - částečný a od 1.7.už pracuji na úvazek 1,0 - tedy plný. Zaměstnavatel nařídil celopodnikovou dovolenou od 4.7. do 8.7. (z čehož 2 dny byly svátky - 5.-6.7.).

V mém případě - i když jsem ve zkušební době, jsem si dovolenou musela vzít taky. Docela jsem pak byla překvapená, když mi zaměstnavatel po dovolené oznámil, že mi dovolenou bude vypočítávat z úvazku 0,2 po další 3 měsíce. Tzn. že i když nyní pracuji na plný úvazek, budu mít dovolenou placenou tak, jako bych pracovala na úvazek zkrácený. Je toto počínání v pořádku? Děkuji, Uršula

ODPOVĚĎ:
Placení dovolené vychází z průměrně dosažené mzdy, a to za předcházející čtvrtletí (ve vašem případě se jedná o čtvrtletí duben, květen, červen) - takže informace od zaměstnavatele je správná.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.