Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem pronajímatelem bytu. Nájemci byla doručena výpověď bez přivolení soudu dle § 711 odst. 2 písm. b), protože již půl roku neplatil nájemné. Nájemce nepodal do 60 dnů odvolání, ale ani se z bytu nevystěhoval. Zajistila jsem mu přístřeší – hotel. Vzhledem k tomu, že náš právní řád neumožňuje svépomocné vyklizení pronajaté věci pronajímatel, prosím Vás o radu, jak nadále postupovat.

V § 343 o.s.ř. je uvedeno, že musí být prokázáno, že je pro povinného zajištěno přístřeší listinou vydanou státním orgánem nebo orgánem obce anebo notářským zápisem. Tomuto ustanovení nerozumím. Pokud objednám hotel, tak kdo hradí náklady? Zejména mě jde o to, jak prokázat, že mám zajištěno přístřeší. Patricie

ODPOVĚĎ:
Zajištění přístřeší prokážete např. objednávkou hotelu a čestným prohlášením, že je hotel určen nájemcům. S tím (plus rozsudek) zajděte k notáři a příp. se dohodněte, které dokumenty bude ještě požadovat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.