Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Má přítelkyně mě informovala o tom, že dne 18.11 2010 obdržela dopis od GGN CZ (správa, inkaso a vymáhání pohledávek) ve kterém bylo napsáno, že jí vznikla pohledávka v celkové výši -5.967,50 Kč, kterou má splatit do dne 22.11.2010. Na dotaz, jestli by jí bylo umožněno splácet částku podle splátkového kalendáře jí bylo odepsáno takto: "V případě neuhrazení dlužné částky ve stanovené lhůtě tj. dnes 22.11.2010, je klient oprávněn požadovat k dlužné částce úroky z prodlení a naše společnost bude vymáhat inkasní náklady za vymáhání těchto pohledávek naší společností. Pokud máte zájem o splátkový kalendář, je nutno počítat s výše uvedeným navýšením a též navýšením o 1200 Kč za splátkový kalendář."

Chtěl jsem se tedy zeptat jak by měla postupovat a navíc bych tě podotknout, že už minulý rok ji vyrozuměli dopisem, že dluží částku o něco vyšší, když jim odepsala dopis s tím, za co dluží částku, tak nebyla nazpět vyrozuměna. Teď ji ale přišel dopis přes tu společnost GGN CZ. Prosím o radu. Nevím přesně za co po ní vymáhají uvedenou částku. Pracovala v této firmě 2-3 roky nazpět a myslím, že pracovala jako finanční poradce. Sepsala s jedním respondentem smlouvu a od té doby tuto činnost neprovozovala. Předem mnohokrát děkuji za radu. Mojmír

ODPOVĚĎ:
Předně by sama měla zjistit, zda je částka vymáhána oprávněně – tedy se spojit s příslušnou společností a požadovat vysvětlení. Pokud si není vědoma důvodů, ze kterých by jí tato povinnost plynula, ať příslušnou částku neplatí, protože by svým konáním uznala dluh, který by pak zpátky těžko vymáhala.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.