Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Můj syn vykonal práci na základě objednávky, což se opakovalo, ale společnost AMEK cz a.s. mu objednanou službu neuhradila. DPH je uhrazeno, ale peníze za vykonanou službu nikde. Stále opakovali, že vše uhradí, ale to se už zřejmě nestane. Zanesli jsme ten dluh do databáze CERDu, a žádali o vymožení pohledávky, ale to také nemá žádný smysl. AMEK korespondenci nepřebírá.

Mám pocit, že v tomto státě je podobný styl podnikání (skoro)legální (tímto způsobem již dalších 11 měsíců podnikají dál) a syn se musím snad už jen obrátit na soud. Prosím o radu. Zdeňka

ODPOVĚĎ:
Obraťte se na soud s žalobou na zaplacení peněžité částky. Pokud prostředky mají, tak se budou snažit požadovanou částku uhradit, aby se vyhnuli placení nákladů soudního řízení. Pokud prostředky nemají, Váš syn bude mít alespoň k dispozici titul pro exekuční řízení a bud mít další možnost postupu při vymáhání pohledávky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.