Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V období od 7.5.2010 do 4.6.2010 jsem v Bertiných lázních absolvovala lázeňskou léčbu a byla ubytována ve smluvním penzionu. Toto ubytování mi nabídlo vedení lázní, jelikož kapacita hlavní budovy nestačí zájmu pacientů. Vzhledem ke vzdálenosti jsem každodenní cestu do lázní na procedury a zpět absolvovala na svém horském kole zn. AUTHOR (cena kola s příslušenstvím: 7 514,- Kč).  V sobotu dne 29.5.2010 v 7 hod. 20 min. jsem jako obvykle po příjezdu do lázní postavila kolo do kolostavu před lázněmi a zamkla lankovým zámkem FAB.

Kolostav byl zřízen lázněmi k odložení kol, na kterých pacienti dojíždí na procedury i z jiných penzionů v Třeboni a je monitorován celých 24 h. průmyslovými kamerami. Kolostav používají i zaměstnanci lázní.
Po absolvování procedur v 10 hod. 58 min. jsem zjistila, že mé kolo někdo odcizil. Okamžitě jsem krádež hlásila jednak na recepci lázní a na Policii ČR, kde se mnou byl sepsán záznam o krádeži. Dne 7.6.2010 jsem požádala Bertiny lázně Třeboň s.r.o o náhradu škody za odcizené horské kolo. Kolo bylo téměř nepoužívané (zakoupené dne 16.2.2008). Celá krádež (od mého příjezdu na procedury až po zjištění krádeže) je zachycena na stabilních kamerách umístěných na recepci i před budovou lázní. Na záznamu je zřetelně vidět i osoba zloděje. I když tentýž pachatel odcizil v následujících sobotách ještě několik kol, nepodařilo se ho Policii ČR dopadnout. Policie ČR Třeboň mi dne 21.6.2010 zaslala Vyrozumění podle § 58/4 zák. č. 200/1990 Sb., o přestupcích, že mé oznámení bylo odloženo, neboť do jednoho měsíce od oznámení nebyly zjištěny skutečnosti odůvodňující podezření, že jej spáchala určitá osoba.
Vedení lázní mi dne 23.11.2010 odpovědělo, že za krádež kola nejsou odpovědni a tudíž mi nemohou poskytnout peněžní náhradu. Mám právo požadovat náhradu škody? Děkuji, Barbora

ODPOVĚĎ:
Za odložené věci nese vedení lázní odpovědnost – místo bylo zřízeno za účelem odkládání věcí (v tomto případě stavění kol). Vzhledem k tomu, že Vám nehodlají vyhovět dobrovolně, budete muset podat žalobu na náhradu škody.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.