Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Vlastním restauraci - zájezdní hostinec u hlavní silnice a u ní mám i parkoviště. Bohužel neoznačené jako parkoviště a soukromý pozemek. Policie ČR zde umístila hlídku a provádí zde silniční kontroly vozidel. Zákazníci nemají jak zaparkovat - auto překáží vjezdu. Žádala jsem hlídku o přesunutí o kousek dál z tohoto důvodu, ale bez výsledku. Přišla jsem tím o zisk a nevím, na koho se obrátit. Děkuji, Lída


ODPOVĚĎ:
Vzhledem k tomu, že jde o soukromý pozemek, a že jste pokusila o domluvu, můžete žádat ušlý zisk. Pokud se domluvíte s orgánem policie, bude to jistě ideální. Pokud ne, budete muset přikročit k soudní žalobě, kde budete mít důkazní břemeno Vy (musíte prokázat co se stalo, kdy se stalo, jak se stalo atd.). Proto doporučuji vyčkat na příští kontrolu, kterou náležitě zdokumentovat (fotografie, video), případně si přizvat svědka k jednání s příslušníky Policie. Vhodné bude zaslat na Policii písemně vyjádření k této situaci a nutné bude opatřit parkoviště cedulí, která označuje parkoviště jako soukromý pozemek a určený pro Vaše hosty. Bez těchto důkazů se obávám, že je pravděpodobné, že důkazní břemeno neunesete, a soud prohrajete – v občanském soudním řízení jste Vy, jako žalobce povinna opatřit důkazy.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.