Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Nastoupila jsem do domova důchodců 17. srpna 2009 jako pečovatelka na záskok za mateřskou. Pracovala jsem tam půl roku a onemocněla, pracovní smlouva mi skončila k 28. února 2010, ale ještě stále marodím od prosince 2009. Nejsme hlášena na pracovním úřadu a lístek na peníze stále nosím ke svému zaměstnavateli tedy do domova důchodců. Nyní se blíží konec mého marodění a já mám slíbenou jinou práci také v domově důchodců, ale chtějí po mne posudek o pracovní činnosti. Když jsem žádala vedoucí DD odepsala mi, že mi žádný posudek nebude posílat, jelikož už nejsem jejich zaměstnanec. Kdo má pravdu? Děkuji, Daniela



ODPOVĚĎ:

Smlouva Vám sice skončila, avšak na takový posudek máte ze zákona nárok. Pokud by i nadále nespolupracovali, kontaktujte Inspekci práce, která věc prošetří, a může zaměstnavatele donutit např. hrozbou pokuty k vydání takového posudku.

Nejvyšší soud již v podobném případě rozhodl, že zaměstnavatel je povinen vydat zaměstnanci na jeho žádost do 15 dnů posudek o pracovní činnosti (pracovní posudek), i když zaměstnanec o vydání posudku požádal až po skončení (rozvázání) pracovního poměru.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.