Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Při náhodném prohlížení webových stránek jedné realitní kanceláře, jsem objevila v nabídce na výstavbu na sedmi parcelách dům, který jsme před osmi lety dostavěli shodou oklností ve stejné lokalitě jako je nabídka kanceláře. Na stránkách je vizualizace domu tak, jak ji pro nás připravila architektka a následně projektant. Jednalo se o individuální zakázku, projekt se realizoval dle našich nápadů. Práce architektky i projektanta byla řádně zaplacena.Vše bylo realizováno v roce 2000, nastěhování 2002. Celou dokumentaci máme k dispozici. Domnívali jsme se, že náš dům bude originálem, je možné, aby byl projekt znovu použit a to rovnou k výstavbě jiných nových sedmi domů? Existuje nějaká promlčecí doba? Dagmar.


ODPOVĚĎ:
Promlčecí doba u náhrady škody je tři roky, a běží od způsobení škody, tedy od stavby těchto kopií Vašeho domu. Pokud doba ještě neuplynula, můžete se této škody domáhat soudní cestou.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.