Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V září 2011 jsem podepsala zprostředkovatelskou smlouvu s realitní kanceláří. Protože nedošlo k žádnému prodeji, 8.11. 2011 jsem předčasně vypověděla smlouvu doporučeným dopisem, ten se vrátil 29.11.2011. Realitka se odstěhovala, oznámili mi to až 21.11.2011. Prosím, běží lhůta, musím je znovu obeslat. Do kdy musí odpovědět? Moc děkuji. Klára

ODPOVĚĎ:
Pokud byla smlouva uzavřena na dobu neurčitou, jejímž předmětem je závazek k nepřetržité nebo opakované činnosti, nebo závazek zdržet se určité činnosti anebo strpět určitou činnost (jinak je neúčinná), můžete ji vypovědět ve tříměsíční výpovědní lhůtě (nedohodnete-li se jinak).
Výpověď je jednostranným právním úkonem, nepotřebujete k němu souhlas druhé strany. Výpovědí se smlouva neruší, práva a povinnosti nezanikají zpětně, ale až od účinnosti výpovědi. Nedotýká se tak práv a povinností před tím. K výpovědi je třeba, aby byla (prokazatelně) doručena druhé straně. Proto je potřeba znovu doručit, druhá strana nemusí odpovídat ani souhlasit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.