Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Máme problém, tím je hlučný soused. Přistěhovali jsme se do paneláku, kde již minimálně 2 roky bydlí paní Alena, bydlící o 3 patra výš. Každou noc až na výjimky bouchá se zcela jasným záměrem budit sousedy. Zřejmě bouchá smetákem do stropu a stěn. Výhrůžky a domluvy nepomáhají, situace se naopak neúnostně zhoršila.

Policii nelze přivolat, nikdy nevíme, kdy přesně si těch většinou cca 10 úderů za noc odbude. Policie s paní Alenou mluvila - bez úspěchu. Všech 7 postižených bytů sepsalo petici na družstvo a věc jsme předali přestupkové komisi k přestupkovému řízení. Když nezabere ani přestupkové řízení a obrátíme se na soud, má tento nějaké "násilné donucovací prostředky", jak učinit její noční úchylce konec? Nenapadá Vás, prosím, jak ještě jinak by se dala naše zoufalá situace řešit? Děkuji, Oleg

ODPOVĚĎ:
Podejte hromadnou žalobu s návrhem, aby soud vyslovil zákaz dalšího porušování sousedských práv a požadujte odškodnění za dosavadní porušování sousedských práv. Jiná cesta bohužel nevede.
Soudní rozhodnutí a jeho další případné porušování by mohlo vést k vyloučení paní z bytového družstva (pokud se jedná o družstevní dům). Jinak, bohužel, situace je taková, že pokud sama nepřijde k rozumu (a to ani pod tlakem soudního rozhodnutí), tak stoprocentně účinné donucovací techniky neexistují (protože tím by bylo asi jedině sebrání věcí, se kterými lze dělat rámus).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.