Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Cca před měsícem mne zastavila hlídka Policie ČR a provedla u mne dechovou zkoušku při níž mi naměřila hodnotu 1,56 promile a následně o cca 30 min. později na policejní služebně při další dechové zkoušce 1,59. Přiznal jsem se, že jsem vypil 3 12 stupňová piva Plzeň. Další dechovou zkoušku jsem odmítl a stejně tak i odběr krve. Byl mi zadržen řidičský průkaz a následně přišlo poštou vyrozuměmí, že Obvodní stání zastupitelství podává návrh na potrestání pro přečin podle paragrafu 247/1 tr. zák.

Lze ještě zvrátit tuto skutečnost na přestupek? Jak se zachovat, aby následky byly co nejmírnější. Řidičský průkaz potřebuji k výkonu své práce. Děkuji, Gabriel

ODPOVĚĎ:
V této situaci je bohužel konání státního zástupce nevratné, a pokud sám nezváží okolnosti případu a nezhodnotí, že bude věc projednána jako přestupek, bude se postupovat cestou trestního řízení. Řidičský průkaz Vám nemusí být odebrán.
Je mi líto, ale na řidičský průkaz potřebný k výkonu povolání jste měl myslet dříve – není to polehčující okolnost a doporučuji na ni neklást ani zvláštní důraz při komunikaci s jakýmikoliv státními orgány.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.