Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám v nezrušitelné adopci syna, kterému je nyní 16 a půl roku. Pro problémové chování byl dán na jaře 2011 do výchovného ústavu. V září 2011 utekl a je stále na útěku. V říjnu 2011 mi vykradl byt a je ještě stíhán pro jinou majetkovou trestnou činnost. Proto jsem se odstěhovala ze společného bydliště a majitelka domu syna odhlásila z trvalého bydliště.

Takže má od prosince 2011 trvalé bydliště na městském úřadu. Na starém bydlišti mám jen schránku. Teď tam přišel obyčejný dopis na syna (upomínka), že jel v listopadu 2011 bez označené jízdenky. Chci se zeptat, zda jsem povinna z důvodu jeho neplnoletosti hradit nějaké upomínky či jiné náklady spojené s jeho trestními činy. Výchovnému ústavu stále platím sjednané poplatky. Děkuji, Pavlína

ODPOVĚĎ:
Taková povinnost stíhá jen vašeho syna, nikoli vás jako jeho zástupce. Je však třeba upozornit ho na co nejbližší uhrazení, aby se tak vyhnul případným dalším, daleko vyšším výdajům, než je samotná úhrada pokuty (náklady nalézacího řízení, případně náklady exekuce).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.