Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Moc vás prosím o radu, jsme vlastníky bytu - na který máme hypotéku, já jsem na mateřské dovolené, manžel chodí do práce. Vedení bytového družstva a společenství vlastníků na schůzi odsouhlasili zateplení paneláku, nový výtah a střechu - my s tím nesouhlasíme a vzhledem k mé mateřské dovolené si ani tyto platby nemůžeme dovolit, nic jsme zatím nepodepisovali ani nás o to nikdo nežádal. Mohou nás přinutit vzít si úvěr nebo nám zvednout měsíční platby? Jsme povinni tyto výdaje platit a co nám hrozí, když na tyto platby mít nebudeme? Předem děkuji za odpověď, Naďa


ODPOVĚĎ:
Jako soukromí vlastníci nejste povinni platit nic, s čím nebudete sami souhlasit. Bez Vašeho podpisu nebude možné začít s opravami, neboť stavební úřad vyžaduje podpis všech osob majících byt v osobním vlastnictví. V podstatě můžete tuto opravu prodloužit až do doby, než s ní budete sami souhlasit.
Společenství vlastníků má jedinou možnost, a to obrátit se na soud, avšak nedomnívám se, že by mohli uspět. Navíc takové řízení trvá nejméně tři roky.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.