Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
V nájemní smlouvě se neshoduje částka napsaná číslem s částkou napsanou za ní slovy. Lze tuto smlouvu napadnout a považovat za neplatnou? Děkuji, Ladislav


ODPOVĚĎ:
Vždy záleží, na čem jste se domluvili. Pokud jste se domluvili na určité částce, po určitou dobu jste ji platili a až po určité době chcete smlouvu prohlásit za neplatnou, tak se domnívám, že se výkladem dostaneme k tomu, že jedna z částek je ta správná. A neshoda ve smlouvě je pouze překlep.
Pokud k nálezu došlo krátce po uzavření smlouvy a hlavně – strany se neshodnou na částce, je možné smlouvu považovat za neplatnou.
Pokud je smlouva neplatná strany jsou povinny si vrátit to, co plnily. Fakticky tedy stejně nájemce je povinen vyrovnat částku za obývání prostor – tady nájemné. Pokud by se strany neshodly na jeho výši, je možné se dohodnout na znalci. Upozorňuji, že je potřeba znalci zaplatit za jeho posudek a případné soudní spory jsou také náročnou záležitostí (časově i finančně).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.