Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Včera jsem měla telefonát. Zvedla jsem telefon, když jsem byla zrovna v krámě a platila jsem. Pán v telefonu se mi představil a požadoval ode mě vědět kde zrovna jsem. On po mě chtěl vědět, ve kterém krámě přesně, pak říkal, že stojí u mého domu a že mi dávají půl hodiny na to ať seženu peníze - částku 23.000 Kč, jinak půjdou dovnitř a odvezou moje věci.

Prý tam mají stěhovací službu. Hned jsem volala své mamince a požádala ji o pomoc. Během 5minut jsem jim volala zpět, že jsem sehnala 10.000 Kč. Do 20minut jsme byly s maminkou u domu. Ale to už byli v domě a sepisovali věci, i když je syn upozornil na to, že nejsou moje. To je nezajímalo. Všude bylo našlapáno, protože chodili v botech. Když jsem s maminkou přijela a dala jim částku 10.000 Kč, tak řekli, že je to málo a že to mám uhradit hned a jít si půjčit po kamarádech. Nelegitimovali se. Vzhledem k tomu že jsem čerstvě rozvedená, tak můj exmanžel odvezl vše co bylo funkční. Převážně mám věci půjčené - i toto jim syn řekl. Do soupisky napsali, žehličku, pračku, čističku vzduchu - jsem astmatik. Dále televizor, mikrovlnnou troubu, ovce a kozy. Většina věcí není moje. Když jsem se zeptala proč jsou mi věci zabavovány, tak řekli že nevědí. Odjížděli s částkou 10.000 Kč a do pondělí mám doplatit zbytek. Mohu se nějak odvolat? Alena

ODPOVĚĎ:
Obraťte se na Policii. Nevím z jakého důvodu jste částku zaplatila a zda vůbec daní muži byli oprávněni ji od Vás požadovat. Pokud nemáte dluhy Vy ani jste neměli dluhy v manželstí, je možné, že jste se možná jen mohla stát jen obětí podvodu. Pokud by se Vám v budoucnu něco podobného stalo, tak si určitě zjistě kdo Vám zabavuje majetek, proč, opište si informace z průkazu a poznačte si také např. SPZ automobilu ad. Pokud si nebudete jistá, že jde o exekutora, okamžitě volejte Policii.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.