Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Před 6 lety jsem odešla na rodičovskou dovolenou, po 3 letech se mi narodilo druhé dítě, plynule jsme přešla na druhou rodičovskou dovolenou. Firma, které jsme stále zaměstnanec, před 5 lety propustila všechny zaměstnance a funguje pouze „papírově“, nevlastní žádný majetek. Při narození druhého dítěte jsme na firmu zaslala žádost o poskytnutí volna na rodič. dovolenou do 3 let věku dítěte. Když jsme si ale měla zvolit variantu pro pobírání dávek, vybrala jsem si variantu na 4 roky.

V dubnu bych měla žádat zaměstnavatele o prodloužení dovolené – neplaceného volna o další rok. Z doslechu ale vím, že mě chce propustit, že prý nemám počítat s žádným odstupným, protože prokáže, že nemá žádný majetek. Jak se mám zachovat a na co mám právo dle zákona? Mám žádat o prodloužení do 4 let a tedy problému s propuštěním odsunout nebo mám tvrdit,že chci nastoupit a nechat si dát výpověď? Jaký mám nárok na odstupné? Jak to bude se sociálními dávkami, pokud dostanu nyní výpověď? Budu i přes výpověď moci zůstat doma a pobírat dávky na rodičiovské dovolené do 4 let věku dítěte? Děkuji. Mirka

ODPOVĚĎ:
Rodičovská dovolená do 4 let věku dítěte slouží k tomu, aby matka mohla s dítětem zůstat déle doma a věnovat se mu. Záleží tedy na Vás, jakou variantu si zvolíte. Pokud se domníváte, že je Váš zaměstnavatel nesolventní a nemá pro Vás jinou práci, je pro Vás 4 letá varianta výhodnější.
V případě, že se rozhodnete vrátit se do práce a zaměstnavatel Vám dá výpověď, peněžitou podporu v mateřství do 4 let věku dítěte již nedostanete.
Pokud pro Vás zaměstnavatel nemá práci, musí Vám dát výpověď pro nadbytečnost a také odstupné. To Vám náleží v každém případě, neboť nároky zaměstnanců se mají uspokojovat v první řadě, tedy i v případě konkurzu apod.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.