Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 16.9.2010 jsem předal svoje auto fabia do servisu. 20.9.2010 mi opravář sdělil, že auto bylo z jeho servisu ukradeno. Neměli jsme spolu sepsaný protokol o předání auta. Před policií ovšem krádež auto z jeho servisu hlásil. Je to v jeho trestním oznámení uvedeno a též v mém úředním záznamu o podaném vysvětlení. Bohužel moje auto není pojištěné ani není pojištěn opravář ( jak jsem s hrůzou zjistil). Opravář mi zatím slíbil náhradu, pokud se auto nenajde, ale tuším problémy. Dle mého odhadu podle trhu ojetin má moje auto cenu 100 000,- Kč. V tom se už s opravářem neshodujeme. Prosím o právní radu. Jek mám postupovat vůči opraváři auta? Jakým způsobem od něj mohu požadovat náhradu škody? Jsem toho názoru, že za auto odpovídal po dobu opravy opravář. Proto si myslím, že bych měl auto, nebo adekvátní peněžní náhradu požadovat po něm a nemuselo by mne zajímat kdy policie případ uzavře. Jde mi o co nejmenší finanční náklady, v současnosti jsem bez zaměstnání. Děkuji předem za odpověď a za pomoc. Alois


ODPOVĚĎ:
Cesta je jenom jedna – vyžadovat náhradu škody soudní cestou. Váš nárok je prokazatelný, existují záznamy, ze kterých lze usoudit, že auto bylo předáno do servisu a bylo ukradeno.
Odpovědnost za převzatou věc nese opravář.
Takže ho žalujte a požadujte náhradu škody, cena auta bude stanovena znaleckým posudkem (který si můžete pořídit sám na své náklady a nebo znalce pověří soud).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.