Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám byt v osobním vlastnictví a v tom samém domě nebytový prostor v osobním vlastnictví, vedený na KÚ jako samostatná nemovitost, který jsem používal jako pracovnu. Protože jsem měl v nebytovém prostoru sedací soupravu a televizi, občas se mně stalo, že jsem tam usnul. Nyní jsem nebytový prostor prodal. Nový majitel má vlastní byt, nebude v NP trvale hlášen, možná tak sídlo firmy. Může ve svém nebytovém prostoru přespat? Je tam sociální zařízení. Může tedy používat svůj majetek v osobním vlastnictví 24 hodin denně? Nebo tam v noci nesmí být? Pracuje dlouho do noci. Vilém


ODPOVĚĎ:
Nebytový prostor není určen k bydlení, což znamená, že si zde nemůže fyzická osoba přihlásit trvalé bydliště, a nemůže ho užívat k trvalému bydlení. Pokud je však majitel zvyklý pracovat dlouho do noci, případně zřídka přespat, povaha nebytového prostoru tomu rozhodně nebrání. V nebytovém prostoru může pracovat 24 hodin, případný odpočinek mezi prací zákonu neodporuje.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.