Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Právě dnes mi přišel od soudu (bez jakéhokoliv upozornění ze strany MHD Plzeň) platební rozkaz na zaplacení částky za dluh MHD Plzeň. Jako doklad pro zjištění osobních údajů byla použita Plzeňská karta mé 15leté dcery. Je tento doklad pro řízení věrohodný? Bohužel jsme udělali chybu a jeho ztrátu nenahlásili, pouze jsme si jej v současné době vyzvedli ve ztrátách. Co znamená podat odpor proti tomuto platebnímu rozkazu. Má tento krok smysl? Na záznamu o provedené kontole figuruje jako podpis cestujícího někdo jiný. Děkuji, Tereza


ODPOVĚĎ:
Pokud nechcete platit částku, která je v platebním rozkazu uvedena, tak musíte podat odpor. Navíc ve lhůtě stanovené v platebním rozkazu (15 dní)! Obrana proti platebnímu rozkazu je jediná a to odpor. Další odvolání není možné, a pokud nezaplatíte, přijde zcela jistě exekuce, proti které již poté není obrany.

Po podání odporu bude následovat klasické občanskoprávní řízení včetně jednání a dokazování. Právě tam budete mít možnost uplatnit všechny Vámi výše uvedené skutečnosti.

Plzeňská karta rozhodně není dokladem totožnosti, proto nebude jednoduché dokázat, že právě Vy jste povinna pokutu zaplatit.
Žalobce (MHD) musí dokázat, že jste dlužník, proto budou tvrdit, že jste to byla Vy. Snažte se poté předložit všechny možné důkazy o tom, že jste to nebyla Vy, ani Vaše dcera.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.