Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
9.11.2011 jsem zaslala stavebnímu úřadu žádost o poskytnutí informace, která se týkala navýšení plotu. Plot jsme koupili s přízemní bytovou jednotkou, výška 1,8 metru, ale z větší části pouze 1 m. Chceme zbytek navýšit také na na 1,8 metru.

Na stavebním úřadu jsme dostali formulář Oznámení o záměru v území k vydání územního souhlasu s tím, ze ho máme vyplnit a sehnat souhlas majitelů sousedících pozemků. Plot sousedí s pozemkem ve vlastnictví společenství vlastníků bytových jednotek SVJ, jehož jsme rovněž součástí. Součástí je i soused, se kterým nemáme dobré vztahy. Zřejmě bude mít námitky. Zaslala jsem tedy na stavební úřad žádost o poskytnutí informace, na základě jakého paragrafu je k navýšení plotu nutný tento souhlas + jsem žádala o poskytnutí stavební dokumentace k našemu bytu. Dále jsem se dotázala, zda si na našem pozemku můžeme postavit montovanou boudu o rozměrech 2x3m pro účely uskladnění kol. Na to paní na stavebním úřadu reagovala, že se jí to nelíbí. Požádala jsem o upřesnění i v této věci stavební úřad. Po 2 měsících mi žádná odpověď ze stavebního úřadu nedošla. Jaké kroky mohu učinit? Mám zaslat na stavebnímu úřadu oznámení o chystaných úpravách a a zrealizovat je? Děkuji, Veronika

ODPOVĚĎ:
Obraťte se na nadřízený správní úřad - stížnost na nečinnost stavebního úřadu, nevyřízení žádosti o poskytnutí informace (doporučuji ověřit, zda ze zákona o svobodném přístupu k informacím, Vám běží lhůta k podání opravného prostředku proti rozhodnutí či nikoliv - záleží na doručení).
Stavbu bez potřebných oprávnění nedoporučuji realizovat (souhlasy sousedů - § 96 odst. 3, resp. § 85 odst. 2 písm b) stavebního zákona).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.