Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jak podat exekuci na bývalé zaměstnance? Zaměstnanci mi způsobili škodu v měsíci červnu 2011 na zateplovacím systému (přes 100.000 kč). Škoda se hlásila pojištovně, ale ta škodu neproplatila. Dva z nich se nezdržují na trvalém pobytu, ale mám jejich nové adresy, protože jim tam byla doručena výplata a výpověď.

Mám i podepsané protokoly o škodě. A také bych se chtěla zeptat jak dlouho exekuce trvá a na který soud mám návrh na nařízení exekuce poslat. Děkuji, Simona

ODPOVĚĎ:
Primárně musíte podat návrh na vydání platebních rozkazů (okresní soud v místě bydliště žalovaného). Až se platební rozkazy stanou pravomocnými, tak budete mít exekuční titul, se kterým se můžete obrátit na exekutora, který povede exekuční řízení.
Platební rozkaz se vydává v řádu dnů (tedy pokud skutková tvrzení jsou úplná a je přiložen dostatek důkazů, na něž se žalobce odvolává), od doručení běží 15denní lhůta na odpor a pak je platební rozkaz pravomocný (tedy pokud není odpor podán). Poté může proběhnout exekuční řízení.
Samotná doba exekuce je odvislá od solventnosti dlužníka.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.