Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mám dotaz k soudnímu vystěhování. Bydlela jsem v družstevním bytě, nájemní smlouva byla psaná na moji babičku, ve smlouvě jsem byla uvedena jako spoluuživatel bytu, platby jsem hradila já a v bytě jsem měla trvalé bydliště. Babička zemřela a byt v notářském řízení zdědil můj strýc.

V rámci dědického řízení se podávalo odvolání a než věc nabyla právní moci, v bytě jsem i nadále bydlela. Strýc začal vyhrožovat telefonáty, že mi rozkope dvěře, vyháže mi věci oknem, zavolá na mne policii, atd. I přesto, že byl určen z dědického řízení jako nový nájemce, nájemní smlouvu na družstvu nezměnil. Ptala jsem se na družstvu zda můžu byt i nadále užívat a bylo mi sděleno, že ano. Začala jsem si hledat náhradní bydlení. Odstěhovala jsem se a opět jsem se dotazovala na družstvu co s klíči od bytu. Poradili mi klíč poslat strýci poštou. Po odstěhování jsem obdržela soudní rozhodnutí o vystěhování. Na to jsem odepsala, že v bytě už nebydlím. Obdržela jsem další dopis, kde po mne strýc požaduje úhradu nákladů za podanou žalobu. Na to jsem odpověděla a nyní jsem obdržela soudní předvolání. Jak bude soud postupovat? Děkuji, Vendula

ODPOVĚĎ:
Soud Vás předvolal zřejmě z důvodu, aby Vás vyslechl a Vy jste mohla zdůvodnit a dokázat, že již v bytě nebydlíte a z toho důvodu zastavit toto řízení a určit, kdo je plátce nákladů řízení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.