Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
10.1. 2011 jsem nastoupil do pracovního poměru na dobu určitou - 1 rok se zkušební dobou 3 měsíce.  31. ledna jsem donesl neschopenku. Hned po té, ten samý den mi zaměstnavatel dal podepsat Zrušení pracovního poměru ve zkuš. době. Může takto ukončit pracovní poměr?

Kdy,jaké a od koho budu dostávat nemocenské dávky? Stále jsem v pracovní neschopnosti. Ludvík

ODPOVĚĎ:
Zaměstnavatel  nemůže ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 21 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance. Tím, že Vám dal podepsat toto zrušení porušil Zákoník práce a Vy jste oprávněn podat žalobu na neplatnost okamžitého zrušení pracovního poměru. Doporučuji Vám písemně, bez zbytečného odkladu oznámit zaměstnavateli, že trváte na tom, aby Vás  dále zaměstnával, poté Váš pracovní poměr trvá i nadále a zaměstnavatel je povinen poskytnout Vám náhradu mzdy nebo platu a to ve výši průměrného výdělku ode dne, kdy oznámíte zaměstnavateli, že trváte na dalším zaměstnávání, až do doby, kdy Vám zaměstnavatel umožní pokračovat v práci nebo kdy dojde k platnému skončení pracovního poměru.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.