Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
K 15.11.2010 jsem byla propuštěna ze zaměstnání OP Prostějov s 3 měsíčním odstupným. V lednu 2011 jsem se zajímala, kdy bych mohla dostat odstupné. Správce majetku mi odpověděl: "V návaznosti na Váš dotaz týkající se úhrady odstupného Vám sděluji, že postup pro uspokojení pohledávek je stanoven insolvenčním zákonem.

K uspokojení nároků z odstupného může dojít teprve tehdy, je-li zřejmé, že v majetkové podstatě je dostatek finančních prostředků i k uspokojení dalších pohledávek, které mají ze zákona stejné přednostní postavení jako pohledávky z odstupného. Vzhledem k tomu, že v současné době toto není zřejmé, nelze zatím přistoupit k vyplácení nároků na odstupné ani zatím nelze stanovit termín úhrady."  Nevím co si mám myslet. Jestli mohu udělat něco pro kladné vyřízení a nebo jestli mi opravdu nezbývá nic jiného, než čekat. Existuje promlčecí lhůta. Děkuji, Zdenka

ODPOVĚĎ:
Bohužel nemůžete udělat nic a musíte vyčkat na vyčíslení majetkové podstaty a jejího rozdělení mezi věřitele, o čemž budete insolvenčním správcem informována.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.