Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Náš. Výbor společenství vlastníků bytových jednotek SVJ v Karlových Varech, na shromáždění vlastníků odstoupil celý z funkce dne 26.4.2010, protože nebyl schválen program Zelená úsporám. Nový výbor nebyl na této schůzi zvolen. Vše bylo zapsáno do zápisu ze shromáždění a výkon funkce odstupující výbor předal správci XXXX spol. s.r.o..

Den poté, dne 27.4.2010 jsme dostali do schránek dopis, že se výbor vrací zpět do funkce, Chtěl bych vědět, jestli se může bývalý výbor sám od sebe vrátit do funkce, když na shromáždění vlastníků sám odstoupil. Správce nám na náš dotaz řekl, že se může vrátit. Jako důvod návratu uvádějí, že jsou stále zapsáni v Obchodním rejstříku a mohou se tedy vrátit do funkce. Jako další důvod uvedli, aby nebyla způsobena našemu SVJ žádná škoda. Děkuji, Michal

ODPOVĚĎ:
Zákon o vlastnictví bytů, který obsahuje SVJ, upravuje práva a povinnosti výboru SVJ pouze okrajově a podrobnosti činnosti výboru nechává na úpravě ve stanovách. Doporučuji Vám pročíst si stanovy, ve kterých by měla být upravena možnost odstupu celého výboru a zpětný návrat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.