Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Kolik by mne přibližně stál případný soud o zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví na domě? Zatím jsem vložila 4.000 Kč a ještě žádné stání nebylo. Platí se za jednotlivá stání u soudu a jaká částka? Kdo platí odhadce - ten, kdo podal žalobu nebo oba majitelé? V případě odvolání druhé strany - kdo bude platit další náklady? Děkuji, Alice

ODPOVĚĎ:
Náklady řízení jsou u jednotlivých případů různé a nelze je dopředu přesně vyčíslit. Předpokládám, že Vámi zmíněná částka 4.000,- Kč byla zaplacena jako soudní poplatek. V případě, že spor vyhrajete, tak náklady řízení včetně Vámi zmíněných 4.000,- Kč bude muset uhradit protistrana (o náhradě nákladů rozhodne soud, na základě Vašeho návrhu, který je nutné vložit do žaloby). Pokud bude řízení zastaveno, tak k náhradě nákladů řízení nedochází a Vám žádné peníze vráceny nebudou. Znalecký posudek hradí obě strany poměrně, o čemž samozřejmě rozhoduje soud. V případě odvolání bude hradit soudní poplatek druhá strana (tedy ta, která se odvolala) včetně dalších nákladů řízení.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.