Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Jsem klempíř, živnostník a spolupracoval jsem s firmou, která mi nabízela zakázky. Nemáme spolu žádnou smlouvu, vše bylo ústně. Ale stala se na stavbě nehoda a firma mi poslala zpátky fakturu, že mi jí nezaplatí, protože mým jednáním vznikla firmě škoda, která přesahuje částku na faktuře, ale nehoda nebyla zaviněná mojí vinou, nebo si toho aspoň nejsem vědom.

A nezdá se mi to, jelikož je firma pojištěná a škoda se tedy zaplatí z pojistky. Netuším jestli mají ve smlouvě nějakou spoluúčast, ani nevím, jestli už to pojišťovna zaplatila, nebo jestli je to stále otevřené. Stalo se to před 6 týdny a faktura byla splatná do 8.10.2010. Je nějaký způsob jak se bránit a můžu se nějak domáhat zaplacení faktury? Firma se mnou přestala komunikovat a zajímá mě, jak se můžu bránit, nebo na koho se můžu obrátit o pomoc, jelikož si myslím, že je to bezdůvodné obohacování. Moc děkuji za odpověď Radek

ODPOVĚĎ:
Pokud je to možné, tak se s firmou spojte a požadujte prokázání Vašeho pochybení, které vedlo ke škodě. Nebude-li s nimi dohody, budete se muset se svým nárokem obrátit na soud a žalovat firmu na zaplacení splatné faktury.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.