Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Matka prodala 10/2007 byt. Bohužel ji vůbec nenapadlo, že by měla podat přiznání z daně z příjmu. Podávala až 5/2010, na podnět FÚ. Dodatečné daňové přiznání a zároveň vše předala daňovému poradci, který 9/2010 podal 2. dodatečné daňové přiznání. Potřebovala bych vědět, od kdy do kdy běží úrok z prodlení.

Jestli naskakuje i v případě, že ještě není vše dořešeno a daňový poradce stále jedná s FÚ. Jestli by pro nás nebylo lepší, aby už vše bylo uzavřeno, aby úrok zbytečně nepřibýval. Děkuji, Eva

ODPOVĚĎ:
Úrok se počítá až do plného zaplacení dlužné částky, tedy i po dobu jednání daňového poradce s FÚ. Pokud daňový poradce svá jednání směřuje k výraznému snížení vyměřené daně či jiné úlevě na dani, tak se může vyplatit počkat na výsledek jednání. Jinak nikoliv. Poraďte se s daňovým poradcem o tom, zda by místo rozsáhlých jednání nebylo ekonomičtější dlužnou daň uhradit.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.