Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 18. 11. 2010 jsem koupil od bytového družstva dva byty s nájemníky se smlouvou na dobu neurčitou. Až koncem března jsem zaslal nájemníkům dopis s číslem účtu, na který mají zasílat platby. Mezi mnou a bytovým družstvem nebyl dosud podepsán předávací protokol.

Koncem března jsem zaslal nájemníkům dopis s internetovým výpisem z katastru nemovitostí a oznámil jim, že od 22. 11. 2010 jsem vlastníkem bytů. Sdělil jsem jim čísla účtů, na které mají od měsíce dubna zasílat nájemné a zálohy plateb na služby a také číslo účtu, kam mají zaslat nedoplatek nájemného od prosince minulého roku. Dále jsem jim oznámil, že od 1. července tohoto roku a od 1. prosince roku příštího jim zvyšuji jednostranně nájemné. Do dnešního dne jsem neobdržel na uvedené účty žádné platby. Pouze od jednoho nájemníka mi přišel dopis, že platby poukazuje na účet správce domu a že se domnívá, že má povinnost nadále poukazovat předepsané platby na tento účet. Rád bych se vás tedy zeptal, zda jsem postupoval správně, nebo jsem se dopustil nějaké chyby, kterou by bylo nutné napravit. Děkuji, Stanislav

ODPOVĚĎ:
Od vkladu do katastru nemovitostí jste majitelem těchto bytů a vaši nájemníci jsou povinni zasílat nájemné na Vámi určený účet a to od doby, kdy o tom byli informováni (od dubna), nájemné od vkladu do katastru nemovitostí do března jste oprávněn požadovat po bytovém družstvu, pokud bylo nájemné nájemci zaplaceno.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.