Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Půjčila jsem kamarádce bez písemné smlouvy 310.000 Kč. 8.6.2011 to bude rok a nic mi zatím nevrátila. Chtěla jsem se zeptat jestli můžu použít historii na icq, kde mi píše, že mi to bude vracet po 20.000 Kč. Mám doklad, že jsem ji určitou částku poslala na její učet a zbytek jsem ji půjčila v hotovosti.

V mobilním telefonu mám uloženou zprávu, že peníze měla použít na koupi bytu do osobního vlastnictví. Napsal mi to její kamarád, který je touto dobou zavřený. Jsem v invalidním důchodě a nevím si rady. Proto Vás chci požádat o právní pomoc. Děkuji, Beáta

ODPOVĚĎ:
Můžete podat žalobu na vydání peněžitého plnění a v jejím rámci použít i výpis z historie na icq (pokud tedy lze takový důkaz zachytit a předložit soudu) a další důkazy, to zda, bude soud přihlížet k tomuto výpisu, nelze s jistotou říci. Rozhodně by takový důkaz ale neměl být důkazem stěžejním a pokud nemáte na podporu svých tvrzení žádné další argumenty, zvažte zda by bylo podání žaloby účelné.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.