Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Potřebuji poradit ohledně vyúčtování spotřeby vody. Bydlím v obecním bytě, v bytovce je 6 bytů a já jediný mám vodoměry, které jsem si nechal namontovat při opravě bytu, kterou jsem sám financoval a odečítá se mi to z nájmu který nemusím platit. Obec spotřebu vody rozpočítává na všechny byty.

Chtěl bych vědět, jestli mě jedinému musí účtovat spotřebu vody podle vodoměru. Pokud ano, mohu žádat za 4 roky zpětně o nové vyúčtování? Můj byt je obecní a ptal jsem se ještě jestli mohu zpětně žádat o nové vyúčtování, Zbyněk

ODPOVĚĎ:
Pokud máte nainstalovány vodoměry, tak je obec povinna Vám předložit vyúčtování dle informací získaných z těchto vodoměrů. Pokud lze zjistit údaje za předchozí zúčtovací období, pak můžete žádat nové vyúčtování, avšak pouze tři roky zpětně. Jen Vám doporučuji zvážit, zda je pro Vás výhodné nechat si provést vyúčtování zpětně dle vodoměrů či dle stávajícího způsobu, může totiž dojít např. k nedoplatku a nikoliv přeplatku.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.