Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Chtěla bych se zeptat, jak mám postupovat při dokazování, že bratr nevlastní darovací smlouvu o tom co dostal za života obou rodičů (dům, automobil, garáž, traktory, vlečku a přívěsný vozík). V té době na to neměl příjem, aby si to mohl pořídit ze svého platu.

Můj otec vědomě započetl svůj podíl do dědictví po matce, abych dostala pouze 1/6 zcelého dědictví. Když jsme byli 3 dědicové (otec, dcera, bratr). Se svým otcem vycházím a nevedu s ním žádné spory. Nevedu žádný nespořádáný život. Nevím proč se takhle chová ke své vlastní dceři, vždy držel na bratra. Jak bych dary mohla dokázat při dědictví po otcově smrti? Děkuji, Jana

ODPOVĚĎ:
V rámci dědického řízení dochází nejdříve k vypořádání společného jmění manželů, poté teprve dochází k rozdělení zbytku dědictví, proto jste zdědila pouze 1/6 z celého dědictví. Po smrti otce můžete podat návrh na započtení daru Vašeho bratra, celkové dědictví se o výši daru navýší, poté bude dědictví rozděleno na příslušné podíly a z podílu Vašeho bratra bude odečtena ona výše daru, tedy o toto darování za života dostane Váš bratr méně z celkové pozůstalosti.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.