Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Město se rozhodlo vybudovat stání pro odpadní nádoby na hranici mého pozemku bez předchozího projednání této skutečnosti se mnou, jako majitelem nemovitosti. Starosta pouze vyslal bagr, který má u základů mého oplocení vyhloubit stavební jámu, na které bude objekt postaven.

Mezi přilehlou komunikací a oplocením je tak úzký prostor, že případně uložené odpadní nádoby budou doslova „narvány“ na oplocení, aby nepřekážely silničnímu provozu. Zahradu využívám jako okrasnou, pro odpočinek rodiny (má výměru pouhých 225 m2) a hrozí, že pro uvedený účel jí nebudu moci dále využívat, protože odpad přiláká hmyz a navíc se všude kolem bude šířit zápach. Mám přeci právo na nerušené užívání svého majetku, pro účel, pro který jsem si jej pořídil. Děkuji, Ivan

ODPOVĚĎ:
V tomto ohledu je třeba jednat s městským úřadem (resp. příslušným odborem), a to zejména o obecné vhodnosti umístění takové věci. Stání pro odpadové nádoby není takovou stavbou, kvůli které byste musel být oficiálně vyzván k vyjádření či k účasti na jednání.
Pokud umístění nádob povede ke snížení možnosti využívání Vašeho pozemku, budete se muset obrátit na soud  s vlastnickou žalobou a návrhem na odstranění nádob. Dopředu se kromě jednání s městským úřadem bohužel nelze v tomto případě bránit (také proto, že následky, které uvádíte jsou pouze předpokládané a nikoliv jisté).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.