Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Mohu zažádat o oddlužení, insolvenci fyzické osoby. Jde o to, že jsem na rodičovské dovolené s příjmem 11.400 Kč/měs. čistého. Mám splátky ve výši asi 11.000 Kč/měs., na ještě 3 roky u 3 různých věřitelů. Jeden dluh je ale úvěr na automobil. Není to leasing, ale úvěr zajištěný převodem práv na automobil. Automobil již nemám, podvedl mě pán, který slíbil, že si na sebe převede automobil i úvěr. Automobil převedl a prodal, úvěr však zůstal na mě. Lze tento úvěr oddlužit?

Pokud ano, na koho se mám s oddlužením obrátit? Na internetu je spousta nabídek od firem, zabývajících se oddlužením, těžko říci komu věřit. Co se stane, když mi soud nevyhoví? Mám rok a půl starou dceru, nechci skončit někde bez domova na ulici. Děkuji, Magda

ODPOVĚĎ:
S insolvencí se rozhodně neobracejte na žádné „firmy z internetu“, pouze na státem uznaného a legálně zapsaného insolvenčního správce.
Ve Vašem případě (vzhledem ke poměrně krátké době možného splacení úvěrů)  je šance v povolení oddlužení téměř nulová (oddlužení je určeno dlouhodobě předluženým lidem), každopádně se obraťte na nejbližšího insolvenčního správce a poraďte se s ním z praktické zkušenosti se soudem, který je mu příslušný. Může být schopen Vám přijatelnou variantu v této otázce nabídnout.
Pokud budete se splátkami v prodlení (a oddlužení Vám nebude povoleno), nastupuje cesta soudu a exekučního vymáhání pohledávky.
Pokud máte možnost zajištění hlídání dítěte a dohodneme se se zaměstnavatelem, můžete se vrátit do zaměstnání a na splátky dluhu si vydělat peníze.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.