Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Pracuji jako asistentka u soukromníka. V práci se mi libilo a dařilo, ani teď můj šéf k mé práci nemá připomínky, všude mě chválí a nechce abych odešla. Nyní se rozvádí, už delší dobu se se ženou dohaduje o majetku a tyto spory se projevují i v jeho chování v práci. Měla jsem 15 dní starou dovolenou a on vymyslel, že mě k ní přidá 5 dní nové a proplatí mi ji místo platu za červenec, přitom jsem byla v práci. Když jsem odmítla podepsat výplatní pásku s tím, že s tím nesouhlasím a řeknu na ÚP co vymýšlí, zavolal účetní, aby to předělala. I přesto, že je s mojí prací spokojen, chce mě snížit už tak nízký plat a protože jsem s tím nesouhlasila, ze dne na den mi nařídil 2 týdny dovolenou i když já vím, že se to může minimálně 14 dní dopředu a písemně. Sebral mi stravenky. Takových situací je víc a já už delší dobu uvažuji o výpovědi, protože mě tímto psychicky deptá. Může se takhle chovat? Můžu napsat do výpovědi důvod psychické týrání? Děkuji, Martina


ODPOVĚĎ:
Pokud chcete podat výpověď, nemusíte uvádět jakýkoliv důvod (výpověď bez udání důvodu). Je tedy jen na Vás, zda uvedete jako důvod nespokojenost s pracovním prostředím. Musíte však počítat s dvouměsíční výpovědní lhůtou.

Okamžitě zrušit pracovní poměr nemůžete, neboť to je možné učinit pouze, pokud nemůžete práci vykonávat ze zdravotních důvodů anebo pokud Vám zaměstnavatel nevyplatil mzdu za určité období.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.