Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Obracím se na Vás ještě jednou s dotazem ve věci zrušení trvalého bydliště. Vnučka mne pověřila zastupováním, odvolali jsme souhlas v rámci správního řízení - bohužel výsledek byl negativní - údaj o místu trvalého pobytu se ruší s tím, že vnučka odvozovala užívací právo od souhlasu majitele bytu a protože majitel s dalším bydlením nesouhlasí, odvozené užívací právo zaniká. Můžeme se odvolat ke Katastrálnímu úřadu Středočeského kraje a Krajskému živnostenskému úřadu prostřednictvím Městského úřadu Dobříš.
Dovoluji si požádat o radu, jak odvolání koncipovat. Předpokládám, že nemusím opakovat skutečnosti uvedené ve vyjádření pro MÚ Dobříš, ty snad úřad může k odvolání připojit.
Lze požadovat zajištění náhradního bydlení - není to podle nějakého zákonu nebo paragrafu možné? Čím bych mohla ještě argumentovat - nemorálním a neetickým jednáním otce, který z důvodu svého prospěchu udělá z vlastní dcery bezdomovce - navíc s podporou zákona? Má vůbec smysl se bránit? Máte-li povědomí o nějakém "protizákonu", prosím o sdělení. Děkuji za pochopení a Váš čas. Marie


ODPOVĚĎ:
Nejdříve obecně k odvolání - z  podání musí být patrno, kdo je činí, které věci se týká a co se navrhuje.  Fyzická osoba uvede v podání jméno, příjmení, datum narození a  místo trvalého pobytu, popřípadě jinou adresu pro doručování.  Podání  musí obsahovat označení správního orgánu, jemuž je určeno,  další  náležitosti, které stanoví zákon, a podpis osoby, která je činí. Odvolání musí obsahovat  údaje  o  tom,  proti  kterému  rozhodnutí  směřuje a v čem je spatřován rozpor s právními předpisy nebo nesprávnost  rozhodnutí. V odvolání budete muset vyložit všechny informace – proč byl souhlas dán, proč byl souhlas odvolán, jaké následky rozhodnutí správního úřadu může vyvolat.
Upřímně řečeno, už na začátku, jsem Vás upozorňovala, že je to těžko vyhratelný případ. Odvolejte se, ale moc si od toho neslibujte.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.