Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Manžel má nemanželského syna, na kterého platí výživné. Jeho syn je nezletilý a spáchal trestný čin. Byl umístěn v psychiatrické léčebně. Chtěla bych se zeptat, jestli stále trvá povinost platit na něho výživné jeho matce nebo budeme platit nějaké výlohy za jeho umístění v léčebně? Kdo hradí materiální škodu, kterou syn udělal? Rodič, který má dítě v péči nebo oba rodiče? Děkuji, Klára


ODPOVĚĎ:
Váš manžel jako rodič nese za syna rodičovskou odpovědnost, takže je pravděpodobné, že poměrně ponese náklady spojené na odstraňování škod způsobených jeho dítětem. Co se týče výživného – doporučuji dohodu mezi rodiči o tom, jak bude hrazena péče o syna (pobyt v psychiatrickém zařízení není hrazen státem). Pokud nebude možné dosáhnout dohody, pak nezbývá než podat návrh na soud, aby určil, jakou formou budou následně probíhat úhrady za syna v psychiatrické léčebně a jaké výživné bude poskytováno.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.