Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Ráda bych Vás požádala o radu ve věci trvalého bydliště mého otce. Bydlí v družstevním bytě s družkou (nejsou sezdáni), práva k užívání bytu jsou pouze na jeho družku, otec tam má trvalé bydliště. Družka se rozhodla že byt prodá a koupí jiný a mému otci oznámila, že tam už ho napsat nenechá. Má vůči mému otci nějakou povinnost mu zajistit jiné bydlení nebo mu umožnit nechat si napsat nové trvalé bydliště v novém místě kam se ona přestěhuje? Nebo jak to vůbec v takových případech chodí a jak by se měl otec zachovat. Má vůbec v tomto případě nějakou oporu v zákoně? Maruška


ODPOVĚĎ:
U družstevního bytu může vzniknout společný nájem jen mezi manželi. Navíc z trvalého bydliště nikomu užívací právo nevyplývá, proto Váš otec nemá právo žádat po své družce zajištění nového trvalého bydliště. Navíc družka nemusí dovolit zapsat trvalé bydliště u svého nového bytu nikomu. Je to jen na ní. Váš otec by si měl sám zajistit trvalé bydliště někde jinde, jinak ho bude mít v místě ohlašovny obce, kde měl poslední trvalé bydliště.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.