Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Dne 17.12. 2011 jsem se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky tím, že jsem v ranních hodinách řídil automobil pod vlivem alkoholu. S vozidlem jsem lehce narazil do středového ostrůvku před kruhovým objezdem. Po tomto manévru jsem za kruhovým objezdem zastavil, abych zkontroloval vozidlo.

Na vozidle byla pouze na jedné straně upadlá SPZ a ke zranění osob, které se mnou byly ve vozidle nedošlo. Naproti nám jela policejní hlídka, která když viděla, že kontroluji vozidlo, tak u mne provedla kontrolu. Při dechové zkoušce jsem nadýchal hodnoty kolem 2 promilí a krevní zkouška stanovila hodnotu 2,45 promile. Řidičský průkaz mi byl odebrán na místě a dále mi byl uložen trest odnětí svobody na 8 měsíců s podmíněným odkladem v délce 1 roku a zákaz řízení v délce 2 roků. Chci se tedy zeptat, jakou mám podle vás šanci na případné podmíněné upuštění od zbytku trestu v zákazu řízení, jestliže jsem nebyl nikdy za nic trestán a doposud jsem žil řádným způsobem života a jestli mohu žádat o upuštění po polovině doby od zadržení ŘP a nebo po pravomocném rozhodnutí. Děkuji, Igor

ODPOVĚĎ:
Žádost podat můžete. Polovina výkonu trestu zákazu činnosti se počítá od okamžiku odebrání řidičského průkazu.
Šance na vyhovění žádosti se ve Vašem případě nedá stanovit, naměřená hladina je vysoká. Doporučuji Vám spíše se na vyhovění této žádosti nespoléhat.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.