Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 1.00 (1 hlas)
Byl jsem křivě obviněný, že jsem uhodil pěstí 11 letého kluka, byl arogantní, vynadal jsem mu jen. Na tomto základě mi bylo a celé mé rodině vyhrožováno zabitím, rozbitím huby (rodina tohoto kluka). Zavolal jsem státní policii a podal trestní oznámení, které na policii moje žena i kluk dosvědčili, protože jim bylo též vyhrožováno.

Policie si předvolala i dalšího svědka. Po měsíci předali věc přestupkové komisi městského úřadu. Já jsem pak byl touto komisí předvolaný k vysvětlení. Kolik lidí a jakého vzdělání by mělo být v této přestupkové komisi? U nás to řídí tajemník Městského úřadu, nemá ani středoškolské vzdělání. Na můj dotaz jak věc vyřešili věc s rodinou, která mě a mojí rodině vyhrožovala a spis dostali od policie, mi pouze řekli, že věc je již vyřešená a že nemám právo vědět a vidět výsledek. Myslím si, že tím porušují zákon o informování v té věci a s kterou by mně měli sami seznámit. Mám právo vědět výsledek šetření a podle jakého zákona nebo vyhlášky. Děkuji, Leoš

ODPOVĚĎ:
Pokud jste účastníkem řízení (a to jako svědek nejste), máte právo na doručení rozhodnutí a úřad by Vám jej musel poskytnout.
Pokud nejste účastníkem řízení, doporučuji podat písemnou žádost o poskytnutí informace ve smyslu z. č. 106/1999 Sb. o sdělení rozhodnutí. Dle mého názoru se na rozhodnutí přestupkové komise nevztahuje žádná výjimka, podle níž by se informace ze zákona nesměla poskytnout.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.