Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Na jaře - začátkem léta 2011 jsem uzavřela NEexkluzivní smlouvu s velice známou realitkou, smlouvu jsem si přečetla. Ale když jí přečetl známý, tak mě upozornil, že jí mám na rok, jejich minimální poplatek je 35.000 Kč (cena bytu 250.000 Kč), i když jsme byli domluveni na 20.000 Kč.

Jediné co udělali, je inzerát na internetu, evidentně bez snahy aby zaujal. S cenou šli pod domluvenou hodnotu, prohlídek inzerátu bylo málo a zájemce nevolal žádný. Písemně jsem chtěla vypovědět smlouvu, ale bylo mi odepsáno, že to nelze, když jí mám na rok. Odvolávají se na zákon, tak jsem myslela, že třeba po 3 měsících od doručeni výpovědi, by mohla nabýt účinnosti i přesto že oni nechtějí? Největší fígl je v tom že podle té krkolomné smlouvy mají dostat peníze, i když s prodejem nemají nic společného. Děkuji, Yvonna

ODPOVĚĎ:
Smlouvu lze jednostranně vypovědět jen tehdy, je-li uzavřena na dobu neurčitou a právě v tom případě se využije obecná tříměsíční výpovědní doba končící uplynutím kalendářního čtvrtletí (viz. §582 obč. zákoníku). Smlouva uzavřena na dobu určitou zaniká např. uplynutím doby, na kterou byla uzavřena, dohodou apod.
Napříště nepodepisujte žádnou smlouvu, s jejímž obsahem i jen v části nesouhlasíte.
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.